Iets over mijzelf

 

Ik ben Laura van Kaam 

geboren op 17-07-1998 in Winterswijk. 

Laura komt oorspronkelijk uit Dinxperlo maar vanwege haar studie is haar huidige woonplaats Den Haag.

 

Een reactie op Laura's optreden voor Simavi in aanwezigheid van Prinses Beatrix, november 2015:

 “....Laura, het zijn niet alleen de mooie nummers die jij zingt of jouw prachtige stem. Het is iets anders, iets meer dan dat. Je bent zo aanwezig, zo echt, dat het voorbij gaat aan de gestemde snaren van jouw gitaar en de manier waarop jij die snaren bespeelt. Alle snaren worden geraakt, binnen en buiten, en het geheel ‘klinkt’....” 

 _____________________________________________________________________________________________________________________________

De nu 18 jarige Laura begon haar muzieklessen op de Algemene Muziek Vorming in Dinxperlo daarna is zij gitaarlessen gaan volgen om zichzelf te begeleiden. Laura begon te zingen voor de karaoke machine die haar vader meenam uit China toe Laura 7 was. Later ging ze zanglessen volgen bij Sandra Vanreys en sinds the Voice Kids ook bij Babette Labeij. Toen al heeft ze op diverse (talenten)podia meerdere prijzen gewonnen, in 2012 won ze haar eerste grote prijs tijdens het Groot open Podium van Zuid Oost Nederland, maar het grote werk moest nog komen!

In 2013 is de dan 14-jarige Laura de winnares van The Voice Kids 2013. Zij heeft ruim 20.000 andere kandidaten verslagen onder leiding van coach Marco Borsato. Sindsdien treedt zij regelmatig op en wint ze steeds meer aan populariteit.

Ze bracht al meerdere singles uit: haar The Voice Kids single “I Gotta Have You”(2013), haar finalesingle “Edge of Glory” (2014) welke wekenlang in de Tipparade stond, haar eerste eigen liedje “Be Like You” (2014), een aanstekelijke kerstsingle “It’s Gonna Be a Merry Christmas” en onlangs nog haar speciale single voor War Child “Running With The Clouds” (2015) in zowel een dance als een akoestische versie.

Laura trad al op voor Koningin Beatrix, tijdens de kroning voor Koning Willem-Alexander, op de Zwarte Cross en bij Huntenpop als voorprogramma van Guus Meeuwis, in het Vredespaleis, in Disneyland  Parijs, voor de Richard Krajicek Foundation, op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcodeloterij, ze stond in maar liefst 26 theaters op de planken en op nog vele andere plekken in het binnen- en buitenland.

Naast haar liefde voor muziek zet Laura zich ook in voor War Child. Als kidsambassadeur van War Child. Zij helpt hen met het bereiken van de jeugd in Nederland. Zoals ze het zelf zegt “Als kind heb je liefde, een thuis en een veilige plek nodig om op te groeien. Dat hebben kinderen in de oorlog niet. Ze hebben pijn, verdriet, hebben nare dingen gezien, zijn bang en hebben familieleden en vrienden verloren. Mijn muziek gaat over durven zijn wie je wil zijn. Daarom heb ik  ervoor gekozen om War Child te steunen. zodat ze  nóg meer kinderen helpen om, net als ik nu, dromen waar te kunnen maken.”

Met haar heldere stem, haar ontwapenende persoonlijkheid en positieve energie verovert Laura ieders hart en laat ze de luisteraar heel dichtbij komen. Een optreden van Laura met haar eigen band geeft energie of het voelt alsof je met haar rond het kampvuur zit. Van kleine, intieme liedjes tot meeslepende meezingers. Altijd oprecht en puur.

 

Kijk maar af en toe in mijn agenda waar en wanneer ik ergens ben, jij komt toch vast ook een keer?

 

 _______________________________________________________________________________________

 

TIP:

Optreden is het liefste wat ik doe, heb je dus een keer een feestje en je bent op zoek naar wat live muziek..... e-mail mij maar!! wie weet!

Volg Laura