Mijn instrumenten

Ja, mijn instrumenten… Het begon allemaal ergens op mijn 4e. Ik kreeg van papa en mama een mini gitaar, want ik moest en zal er eentje krijgen. 

 

 

 

In groep 7 wilde ik écht gitaar leren spelen. Mijn ouders dachten alleen dat ik het na een weekje al weer gezien zal hebben. Eerst leende ik een gitaar van Judith van Velden, de zus van een vrienden van mijn zus en mij. Na een paar lessen kreeg ik mijn eigen Spaanse gitaar.

  

 Toen ik begon op te treden had ik al mijn geld bij elkaar gehaald voor eentje met een element. Eentje waar je een stekker in kan steken en met stalen snaren. Veel professioneler. Mijn neef had een zwarte en zo eentje moest ik er dan ook hebben. En ja hoor, die kwam er. Na even sparen kocht ik mijn eigen ‘echte’ gitaar. Van papa kreeg ik er toen een versterker met microfoon bij. (Waar ik nu nog met alle plezier superveel gebruik van maak).   

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik leerde op het orgel bij ons thuis een beetje orgel spelen van papa en mijn zus. Op school bleef ik elke pauze met veel vrienden in het muziek lokaal en zo leerde ik veel meer spelen dan een gitaar. Toen ik tijdens een optreden ineens achter een piano dook, stonden papa en mama verbaasd dat ik dat ook kon. Ik wilde graag een keyboard en zo kreeg ik, in ruil voor een optreden, het keyboard van Anniek Ankersmid (een vriendinnetje van mijn zus). 

 Afgelopen jaar kocht ik er een nieuwe gitaar bij. Een Norman. Omdat de Crafter, mijn eerste ‘echte’ gitaar achterliep op het niveau waar ik overal optrad. Elke technici was eigenlijk een beetje aan het zeuren over deze gitaar. Nick Schilder (van Nick & Simon) bracht mij in contact met zijn gitaarleverancier, Marcel van EMP music. Ik heb wel een stuk of 5 gitaren thuis gestuurd gekregen om te proberen, wát een service! Uiteindelijk ben ik heel tevreden met de gitaar die ik nu gekocht heb. Nick en ik zijn de enigen in Nederland die op deze gitaar spelen. Hij heeft ze speciaal voor ons laten importeren uit Canada.

 

 

Door mijn producers Bart en Robert werd ik verliefd op de ukelele. Een klein gitaartje met 4 snaren. Dus die kreeg ik er van Marcel ook bij. Ik speel er meestal Somewhere over the Rainbow mee.

Tot zover een beetje mijn instrumenten… Al ben ik bang dat ik snel weer een uitbreiding heb gemaakt.

 

 

 

Voor de mensen die niet weten wat In Ears zijn:  Wanneer  je optreedt heb je monitoren nodig. Het publiek hoort je door de boxen, maar je wilt jezelf ook horen. Daarom heb je monitoren voor op je podium. Maar deze In Ears zorgen ervoor dat die monitoren nu in je oren zijn gebouwd (als het waren). De oortjes stop je in een ontvanger die aan je broek is vast gemaakt. Je ziet er bijna niets van en hebt geweldig geluid in je oren, waarvan je precies zelf kan regelen hoe hard je muziek staat etc 

 Toen ik begon met optreden gingen papa en ik naar Erik Kempka. Hij is van In Ear symstems en zit in Aalten. Ik had vaak erg veel pijn aan mijn oren wanneer ik van het podium afkwam. Vaak omdat het geluid gewoon heel erg hard stond en ik daar met mijn scherpe gehoor slecht tegen kon. Voor mijn verjaardag kreeg ik van papa een set universele In Ear monitoring. Hier heb ik heel veel mee mogen zingen en heb er heel veel profijt van gehad.

Erik bood me eind 2013 aan om mij een keer op maat gemaakte set WannaEar aan te meten. Tuuuurlijk heb ik dat gedaan. Ze klinken echt ge-wel-dig. In ieder geval heb ik nu oortjes van super kwaliteit! SUPER bedank Erik Kempka!!!

 

Hierboven schrijf ik dat ik al bang was dat er snel een uitbreiding zal komen op mijn instrumenten.. oeps…:

Op school leerde ik van mijn vrienden ook piano spelen. Eigenlijk vond ik dit ook erg gaaf om te doen. Elke schoolpauze zat ik in het muzieklokaal piano te spelen, omdat ik er thuis geen had. Toen ik thuis een keyboard kreeg te staan, zagen ook mijn ouders hoe leuk ik het eigenlijk vond om piano te spelen. Waar een piano stond tijdens een optreden, begeleidde ik mezelf ook nog een nummer op de piano. Afgelopen jaar heb ik dan eindelijk mijn eigen Casio stage piano aangeschaft natuurlijk weer via EMP Music. Marijn speelt hier op tijdens optredens, en ook ik vind het heerlijk om mijzelf hiermee verder te ontwikkelen in de muziek!

Volg Laura